PlantProtex je zamišljen kao prostor gde će zaljubljenici u biljke i žbunje, baštovanstvo, drveće i šume moći da pronađu ili dobiju informaciju šta se dešava sa njihovim biljkama.


Ukoliko imate problem sa Vašim biljkama, delovi sajta Vam omogućuju da se sami uputite i nađete koja je to štetočina ili bolesti napala Vašu biljku. Ističemo da na različitim stranama sajta možete i sami naći konkretna (ne uopštena i teorijska) rešenja kako da suzbijete određene nepoželjne organizme, kao što su korovi, insekti i patogeni na biljkama.

Ukoliko sami, na sajtu, ne pronađete način da zaštitite Vašu biljku, možete nas kontaktirati i postaviti pitanje ili nam poslati slike i materijal, na osnovu kojeg bismo odredili uzročnika koji pričinjava štete i prepisali recept za izlečenje Vaše biljke.

Naše bogato iskustvo u zaštiti drvenastih biljaka i različitih šumskih ekosistema od biotičkih i abiotičkih šteta spremni smo da podelimo sa Vama i damo Vam savete i preporuke za zaštitu pojedinačnih stabala ili šumskih ekosistema.

Ukoliko ste pažljivo pogledali naslovnu stranu sajta primetili ste da postoji prostor za registraciju korisnika. Želeli bismo da naši posetioci ne koriste sajt samo kao izvor informacija, već da se pridruže malom PlantProtex (PP) timu i svojim idejama, problemima, nedoumicama, pitanjima, koja će se odnositi na zdravlje biljaka, poboljšaju rad našeg sajta i nas samih, a što ne bismo formirali "PP klub", koji će štititi vaše biljake i šume.

Srdačno Vaš,
PP tim